Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Zakrývací plachty jsou praktickým pomocníkem i v létě. Jak je využít?

Možností je hned několik. Využijete je například při rekonstrukci střechy a pomohou vám ochránit také váš vůz.

O tom, že mají zakrývací plachty všestranné využití, už nejspíš víte. Co však s nimi dělat v létě?

 

Ochrana vozů pomocí autoplachet

Na zakrytí auta slouží speciální autoplachty. Ty dokážou zabránit přehřívání karoserie i interiéru, takže nedojde ke zdeformování plastů uvnitř auta. Kromě ceny a snadného používání patří k výhodám autoplachty i její skladnost. Díky tomu nezabere v kufru moc místa, takže ji budete mít pořád po ruce. Plachta zamezuje také vzniku koroze a pomáhá předcházet i blednutí laku, které způsobuje slunce.

Stínící plachty

V létě je vynikajícím nápadem schovat se před silnými slunečnými paprsky do stínu. Pokud jej nikde poblíž nemáte, můžete si jej vytvořit použitím stínící plachty. Ideální je stinný koutek na terase nebo na balkoně bytu, kde plachta dokonale nahradí markýzu.

S pomocí plachty můžete také zastínit pergolu, pískoviště či dětské hřiště, čímž pro děti zabezpečíte příjemný a bezpečný prostor ke hrám a dovádění.

Další využití

Neodmyslitelnou součástí léta je i bazén. Ve chvílích, kdy ho zrovna nevyužíváte, je ideální zakrýt bazén plachtou. Zabráníte tak nejen vnikání nečistot do bazénu, ale i zbytečnému odpařování vody. Protože se společně s vodou odparují i přípravky na její čištění, které se pak musí doplňovat, šetří použití plachty nejen čas, ale i peníze.

Kvalitní plachty poslouží také k zakrytí rozestavěných nebo rekonstruovaných domů či na ochranu stohů sena před občasnými letními deštíky.

Užitečnou pomůckou bude zakrývací plachta i při obyčejném výletu do přírody nebo při stanování. Můžete ji snadno napnout a upevnit mezi dva stromy či k podpůrné tyči, čímž vznikne ideální místečko na oddech v průběhu náročnější turistiky. Pokud se počasí změní a vy už vytvořený stín nebudete potřebovat, lze plachtu rychle a bezpečně uklidit. To oceníte zejména v případě, že začne foukat silný vítr, který by ji mohl poškodit či odnést.