Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Vyberte se zakrývací plachtou i ocelové háčky nebo jiné doplňky k uchycení

Zakrývací plachty vynikají především širokou škálou využití. Můžete jimi zakrýt auto, bazén, jezírko, zahradní nábytek nebo stavební materiál, přičemž máte jistotu, že zakryté předměty jsou spolehlivě chráněné před deštěm, sněhem i sluncem.

Stejně důležitý jako výběr vhodné velikosti či materiálu plachty je ale i výběr souvisejícího příslušenství.Ocelové háčky ještě zvýší přínos krycích plachet

Silný vítr představuje riziko

I když plachta poskytuje spolehlivou ochranu, může představovat nečekaný problém silný vítr. Ten plachtu dokáže snadno odnést prakticky odkudkoliv. Pokud zakryté předměty pravidelně nekontrolujete, je riziko, že jednoho dne zjistíte, že plachta zmizela někde v dáli a že věci, které měla chránit, jsou poškozené, opravdu velké.

Naštěstí mu lze předcházet koupí vhodného příslušenství, které je nejlepší pořídit si společně se zakrývací plachtou.

Praktické doplňky k uchycení plachty

Doplňky k uchycení, které slouží k připevnění plachty, se dají pořídit za pár korun, díky čemuž jsou dostupné pro každého majitele zakrývací plachty. Protože v porovnání s případnou škodou jde o zanedbatelnou investici, je jejich koupě skutečně výhodným a moudrým rozhodnutím. Pokud má plachta rozměr odpovídající zakrývanému předmětu a po jejím obvodu se nacházejí ocelová oka, je nejlepším řešením obyčejná silonová šňůra. 

Tu stačí po převlečení ocelovými oky připevnit k zemi pomocí ocelových háčků nebo kolíků, což umožňuje dokonalé zafixování plachty. Silonové šňůry jsou k dostání s různým průměrem a v několika barevných provedeních.  

Pružná guma a ocelové háčky

K uchycení plachty zakrývající rozměrné předměty skvěle poslouží kombinace pružné gumy a ocelových háčků. Spojením ocelových háčků s gumovým lankem vytvoříte takzvaný gumicuk, který umožňuje nejlepší uchycení zakrývací plachty.

Spolehlivé zajištění pomocí souvisejícího příslušenství výrazně prodlouží životnost plachty a zvýší také ochranu zakrývaných předmětů, takže byste jeho výběr neměli opomenout ani podcenit.