Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jaké jsou hlavní výhody plachet z PE materiálu a jak je můžete použít?

PE materiál je pro plachty praktický a nabízí spoustu dalších výhod

Krycí plachty jsou neuvěřitelně univerzální. Dokážou ochránit váš majetek před nepříznivými vnějšími vlivy a vydrží dlouhá léta. V některých aspektech se ale přece jen liší.

Mezi nejčastější materiály používané na jejich výrobu patří polyethylen (PE), polyvinylchlorid (PVC) a polyester. Výjimkou však nejsou ani plachty z přírodních tkanin, jako je například bavlna nebo len.

Cenově dostupné PE plachty

Jedním z nejprodávanějších a nejběžnějších typů plachet jsou plachty z polyethylenu, které jsou nejen univerzální, ale i cenově dostupné. Gramáž PE plachet se pohybuje nejčastěji v rozmezí 150-200 gramů na metr čtvereční, takže jsou v porovnání s dalšími variantami lehké.

PE plachty dokážou ochránit zakryté předměty před nepříznivými povětrnostními vlivy, a to nejen před deštěm, ale také před mrazem či slunečným zářením. Polyethylen, ze kterého jsou vyrobené, je mimořádně pevný, a tak jsou plachty odolné vůči natržení i mechanickému poškození. Zachovávají si svůj tvar i barvu a nekřehnou ani v případě, že jsou vystavené vysokým či nízkým teplotám.

Další výhody PE plachet

Mezi další výhody plachet z PE materiálu patří snadná manipulace, takže je zvládne použít opravdu každý. PE materiál se používá i na výrobu speciálních autoplachet. Ty jsou mimořádně skladné, a tak je můžete pořád vozit v kufru pro případ, že budete potřebovat auto ochránit nejen před nepříznivým počasím, ale i vandaly.

Pokud se PE plachta poškodí, lze ji jednoduše a rychle opravit. I to přispívá k její dlouhé životnosti. Vybírat můžete z kruhových, obdélníkových nebo čtvercových plachet různých rozměrů. Potřebujete plachtu atypického tvaru či velikosti? Nechte si ji zhotovit na míru!

Kde všude zakrývací plachty využijete

Zakrývací plachty z PE materiálu využijete v interiéru i v exteriéru. Skvěle se hodí například na zakrytí nábytku při malování, bazénů, dřeva, stavebních materiálů, střechy při rekonstrukci či pískovišť. S jejich pomocí můžete také vytvořit na terase nebo zahradě stinné místo, které oceníte zejména uprostřed léta.