Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Rekonstruujete nebo stavíte? Zvolte vhodné zakrývací plachty na střechu

plachty ve stavebnictví

Stavba nového domu nebo rekonstrukce toho stávajícího s sebou přináší mnohé výzvy.

Jednou z nich je výběr zakrývací plachty, která ochrání nejen stavbu, ale i stavební materiál. Jak zvolit tu nejlepší?

Jaká by měla být zakrývací plachta

Při výběru vhodné zakrývací plachty byste měli brát v úvahu několik faktorů. Nejdůležitější je ujasnit si, jak konkrétně má plachta sloužit. Jen tak si totiž můžete vybrat takovou variantu, která bude splňovat všechny vaše požadavky.

Pokud ve vašem domově provádíte jen drobné úpravy, mezi které patří například malování, bude vám stačit plachta s gramáží od 50 do 80 g/m2. Ta je vhodná na zakrytí nábytku, kterému poskytne dokonalou ochranu. Tyto plachty jsou však zpravidla vhodné jen na jednorázové použití, protože jsou tenké, a tak se snadno trhají. Kromě toho nejsou odolné ani vůči vlivům slunečního záření.

Plachta proti slunci a dešti

V případě, že plánujete rozsáhlejší rekonstrukci nebo úplně novou stavbu, oceníte více plachty s vyšší gramáží, například 200 g/m2. Ty lze používat i ve venkovním prostředí. Protože se s nimi snadno manipuluje, zvládne je použít opravdu každý. Je možné je využívat celoročně, a tak poslouží k zakrytí stavebního dřeva i sypkých materiálů. Zakrytý materiál dokážou spolehlivě ochránit před deštěm, sluncem i ostatními povětrnostními vlivy, čímž mu zajistí delší trvanlivost.

Tyto plachty jsou mimořádně pevné. Jsou odolné vůči roztržení i mechanickému poškození, díky čemuž je můžete využívat opakovaně. Jedná se tedy o finančně i ekologicky výhodnou investici.

Zakrývací plachta na střechu

Může se stát, že při stavbě střechy nebo její rekonstrukci budete potřebovat plachtu atypických rozměrů. Pokud se do této situace dostanete, nemusíte zoufat. Je možné nechat si vyrobit plachtu na míru, která bude dokonale vyhovovat vašim potřebám.

Kvalitní PE plachtu však nevyužijete jen při stavebních pracích. Může posloužit i jako plachta na vozík a je ideálním řešením i v případě, že hledáte zakrývací plachty na dřevo.