Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Kvalitní zakrývací plachty využijete i v zemědělství. Zjistěte, jak

Zakrývací plachty v zemědělství

Zakrývací plachty mají širokou škálu využití. Vděčí za to zejména skvělým vlastnostem, kterými disponují.

Kromě toho, že dokážou ochránit zakryté předměty před slunečním zářením, deštěm a mrazem, jsou také tvarově stálé, pevné a odolné vůči mechanickému poškození i natržení. Výhodou je i jejich cenová dostupnost a dlouhá životnost.

Zakrývací plachty v zemědělství

Jednou z oblastí, ve které se krycí plachty využívají, je i zemědělství. Nejčastěji se setkáte s plachtami z obvyklých materiálů, mezi které patří například polyethylen (PE), polyvinylchlorid (PVC), polyester a přírodní tkaniny – bavlna a len. Pokud potřebujete opláštit haly a kompostárny nebo vytvořit přístřešek, představují krycí plachty ideální řešení. Na zakrytí sila slouží pevné, lehké a voděodolné silážní plachty.

Vytvořte si fóliovník

Věnujete se pěstování bylinek či zeleniny? Z plachty lze vytvořit fóliovník, který vám celý proces výrazně usnadní. Na jaře ochrání vaše rostliny před vlivem neustálého výkyvu teplot i před posledními mrazy. Zachovává také přijatelnou teplotu a pomáhá předcházet šíření plísní a napadení různými škůdci. V porovnání s klasickým skleníkem je jeho montáž snadná a rychlá. K jeho výhodám nesporně patří i mobilita, takže jej v případě potřeby můžete jednoduše přemístit.

Spolehlivá ochrana zakrytých produktů

Pomocí plachet dokážete ochránit veškeré zakryté produkty. Zakrýt můžete například stohy slámy, balíky sena a trávy, dřevo, krmivo pro hospodářská zvířata, různé přepravky a kontejnery, a dokonce i stroje. Manipulace s krycí plachtou je nenáročná, a tak ji zvládne opravdu každý. Upevnění plachty usnadňují i kovová oka umístěná po jejím obvodu.

Vybírat můžete nejen z obdélníkových plachet. K dispozici jsou i čtvercové plachty a kruhové krycí plachty. Potřebujete plachtu atypického tvaru či rozměrů? Nechte si ji vyrobit na míru.