Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak vybrat plachtu na střechu pergoly, aby vás uchránila před přírodními vlivy?

Stínící plachta nad pergolou

Sháníte účinný prostředek, jak se při zahradním posezení chránit před slunečním svitem či deštěm? Potáhněte střechu nepromokavou plachtou na pergolu a vaše společné zahradní chvilky s přáteli či rodinou již počasí nepřekazí.

Plachty na zahradní pergoly jsou cenově dostupní pomocníci, kteří pomohou vyzrát na přírodní nálady. Výhodou je také jejich snadné nastavení a údržba, kdy stačí plachty jednoduše přetřít navlhčeným hadříkem.

 

Vyberte si tu svou

Na střechu pergoly máme speciální zakrývací plachty s tepelnou stálostí od -40 °C do 60 °C. Plachty se vyrábí v několika velikostech, je proto důležité před koupí zahradní posezení nejdříve důkladně změřit. Pokud máte však unikátní pergolu či požadavky, můžete si zvolit i možnost vyrobení plachty na pergolu na míru.

 

Jaký účel má plachta plnit?

Důvody, proč si lidé pořizují na své zahradní posezení ochranné plachty, bývají většinou dva. Déšť a nepříjemný sluneční svit v letních měsících. Všechny naše výrobky jsou odolné vůči dešti a oba zmíněné problémy snadno vyřeší. Pokud máte sezení v místě, které není vystaveno přímému slunci, pouvažujte o průsvitné plachtě na pergolu.

Pro ochranu před sluncem tu máme stínící plachty v modrém či zeleném provedení. Některé varianty můžete zvolit i v bílé a zachovat tak případně moderní a světlý tón pergoly.

 

Upevnění a styl zastřešení

Každá krycí plachta má kovová oka, díky nimž jejich upevnění zvládne i úplný laik. Plachtu můžete dát nejen na střechu, ale i na strany pergoly, čímž vytvoříte ještě komplexnější ochranu. Mějte ale na paměti, že v takovém případě bude v zahradním zázemí větší teplota, což se může hodit v chladnějších měsících. Do těch letních popřemýšlejte spíše o kompromisu v podobě částečného zastřešení.

Pokud jste se pro plachtu již rozhodli, změřte pergolu a podívejte se na naší nabídku či nás kontaktujte, s výběrem plachty na míru vždy rádi poradíme.