Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak zazimovat bazén levně a účinně? Dobře vám poslouží krycí plachta

 Krycí plachta na bazén

Péče o bazén nikdy nepočká, před zimou především. Kromě několika rutinních je nutné i jeho celoplošné zakrytí. Velikost hladiny bazénu je úměrná jeho rozměrům. Ať jde o nádrž menší nebo naopak velkorysou, vždy je na místě snaha o zabránění znečištění vody, stěn a dna. Pokud tedy není vaším koníčkem jarní drhnutí.

Až se léto zeptá

Kalná zelená voda není dobrou vizitkou žádného majitele domácího bazénu. K takovému znečištění přitom stačí poměrně málo – například napadané listí, které včas neposbírá automatická filtrace nebo vy sami pomocí síta. Vznik řas je zvlášť při vyšší teplotě vody otázkou několika dní, někdy dokonce jen hodin.

Zakrytí hladiny je proto jedním z prvků, které výrazně šetří nervy, čas i peníze. Ty je totiž při podcenění této péče následně potřeba vynaložit za přípravky k potlačení degradace bazénové vody. Ani fyzicky náročné čištění stěn a dna bazénu není bez práce a dalších nákladů.

Jednoduchá řešení bývají ta nejlepší

Jednou z možností zakrytí je na zakázku zhotovené mobilní zastřešení, které ale představuje zároveň variantu značně robustní a velmi nákladnou. Podobně je na tom i lamelové plovoucí zakrytí hladiny, které si se zastřešením cenou nezadá. Přitom existuje ošetření problému mnohem jednodušší, funkční a nepoměrně méně finančně náročné.

Se zakrývací plachtou na bazén ušetříte

Krycí plachta na bazén z PE folie vyrobená přesně dle vašich potřeb dokonale zabrání napadání nečistot do vody. Je lehká, takže manipulaci s ní zvládne kterýkoliv (dvounohý) člen rodiny. Její výhodou je i udržení klimatu nad hladinou, omezení zamrzání a tím i potíží s dilatací ledu.

Zakrývací plachta na míru

Díky odolnému materiálu je zajištěna materiálová stálost v extrémně širokém rozmezí teplot už od –40 °C. Plachta tak nemá tendenci jakkoliv měnit svůj rozměr a na váš bazén dokonale padne i po několika letech používání. Barva folie je čistě na vaší preferenci. V nabídce je tradiční modrá či zelená, pro některé případy i originální bílá nebo dokonce neobvyklá čirá.

Praktickým doplňkem jsou ocelová očka umístěná po obvodu plachty, která zjednodušují už tak snadné uchycení. K tomu lze použít např. gumová lana provlečená oky a upevněná za okraj bazénu. Aby byla stabilita i v náročných podmínkách zajištěna, je materiál v okrajích plachty zdvojen. Tu tak nezaskočí ani větrné počasí nebo náhlý příval mokrého sněhu v zimě.

Ošetřeno, zakryto, vyřešeno

Použití PE zakrývací plachty na bazén je nejen praktické a úsporné, ale především logické řešení. Nepodceňte prevenci a usnadněte si start do nové sezóny plné příjemných zážitků v křišťálově čisté vodě bez zbytečného poskakování kolem údržby.