Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Toužíte po venkovním stínění? Pomůže vám s tím praktická stínící plachta

stínící síť na zahradu

Chcete si v létě na zahradě vytvořit trochu stínu? Existuje vícero způsobů, jak toho dosáhnout.

Finančně nejdostupnějším řešením je slunečník, mnohem praktičtější jsou ale stínící sítě.

Proč zvolit stínící síť

Slunečník má jednu velkou nevýhodu: zakryje jen malou plochu. Chcete být ve stínu po celý den? Pokud ano, budete si muset pravidelně přesedat nebo slunečník různě naklánět. To při stínící síti nehrozí.

Sítě seženete v různých velikostech, tvarech i barevných provedeních. Protože se s nimi snadno manipuluje, zvládne jejich montáž každý. Síť může být upevněna na stromech nebo sloupcích a tyčích. Rozhodli jste se pro upevnění využít tyče z ocelových trubek? Vsuňte je do zabetonovaných kotevních patek. Toto řešení je vhodné zejména tehdy, když chcete na zastínění zahrady použít velkou síť. Ta díky pevnému kotvení dokáže snáze odolávat náporu větru.

Proč zvolit stínění na plot

Plotové stínění má hned několik výhod. Poskytne vám soukromí, poslouží jako filtr od smogu v případě, že bydlíte blízko silnice, postará se o snížení větrnosti a přispěje k přistínění rostlin. Pokud tedy máte u plotu zahrádku, je pro vás správnou volbou. Nejdůležitější je ale poskytnutí ochrany před slunečním zářením.

Při výběru stínění na plot si všímejte především procento stínivosti. O co vyšší procento, o to míň světla stínění propustí. Existuje vícero různých typů plotového stínění, a tak můžete zvolit variantu, která se bude hodit k celkovému vzhledu zahrady.

Přichycení zahradního stínění na plot je jednoduché. Používají se k tomu recyklovatelné plastové pásky, které stínění spolehlivě udrží. Kromě klasického stínění můžete zvolit například i bambusovou clonu, která vyniká pevnou strukturou a odolností, nebo umělý živý plot, jež dokáže vytvořit příjemné zákoutí. Kromě toho oceníte i jeho dlouhou životnost a nenáročnou instalaci.