Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak nejlépe natáhnout stínící síť na plot?

Se stínícími sítěmi se nejčastěji setkáte na plotech tenisových kurtů a jiných sportovišť. Mají za úkol jednak oddělovat jednotlivé plochy, a jednak chránit sportovce před větrem a slunečním zářením. Tato funkce je velice důležitá, jelikož sluneční paprsky obsahují nebezpečné UV záření, které sítě proti slunci spolehlivě pohltí.

Díky kvalitním PE vláknům zelené barvy, která jsou při výrobě sítí použita, dosahují sítě až 90% stínivosti. Sportovní areály nejsou jedinými plochami, které se zastiňují. Kvalitní tkané stínící sítě se používají i na ploty zahrad. Slouží nejen k zastínění, ale v tomto případě hlavně k zajištění soukromí, jelikož zastiňovací sítě jsou sice perforované, ale není skrz ně příliš vidět. Nemusíte si dělat starosti ani s jejich natažením a upevněním na plot.

stinici_sit_tenisovy_kurt

Snadné objednání i montáž

Sítě jsou opatřeny pevnými silonovými šňůrami a utkanými oky po jejích okrajích, kterými se šňůry provlékají. Tento systém zaručuje naprosto spolehlivé připevnění, které odolá i silnému větru. Nemůže se tedy stát, aby takto upevněná síť ulétla, nebo se shrnovala. Samotná manipulace se sítěmi při jejich upevňování na plot je snadná rovněž díky velice nízké gramáži, která u standardního provedení činí 200g/m2.

Výrobce stínících tkanin a zakrývacích plachet firma Štěpáník má s tímto sortimentem bohaté zkušenosti, takže je možné vyhovět jakýmkoliv požadavkům zákazníků. Znamená to především velkou výhodu v tom, že si můžete sami zadat, jaké vlastnosti a rozměry by síť na váš plot či balkon měla mít. Dokonce si můžete objednat i zcela atypický rozměr. Pokud nechcete čekat, můžete si vybrat k přímému odběru ze skladů firmy některou ze zastiňujících tkanin o délce 12 metrů a výšce 2 a 1,5 metru. Ani delší sítě nejsou pro výrobce problémem, neboť na základě objednávky vám zhotoví delší síť sešitím dvou i více kusů, přičemž u bočních stran si můžete nechat zhotovit kovová oka sloužící k pevnému uchycení na plot.

stinici-sit-na-plot

Spolu se sítí nebo i zvlášť si můžete objednat silonové šňůry o průměru 4 mm. To vše je zárukou, že stínící síť bude na vašem plotě pevně držet na jakýchkoliv podmínek.