Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Přemýšlíte, jak zastínit balkon? Existuje hned několik různých způsobů

zastineni_balkon_11zon

Léto přímo vybízí k posezení na balkonu. V případě vysokých teplot ale pobyt na něm není vůbec příjemný.

 

Řešením je zastínění balkonu, které může snížit i teplotu uvnitř bytu. Existuje mnoho typů zastínění. O těch nejpoužívanějších se dočtete v tomto článku.  

Slunečník

Nejsnadněji vytvoříte stín na balkóně pomocí slunečníku. Při jeho výběru však dbejte na kvalitu. Slunečník by měl být stabilní a jeho potah by měl vynikat odolností. Jen tak vám vydrží déle než jednu sezonu. Nevýhodou je avšak manipulace s ním, přičemž každý balkon nemusí být dostatečně prostorný pro umístění slunečníku. Dbát byste měli také na bezpečné zajištění proti povětrnostním podmínkám.

Balkonová zástěna

Máte balkon s kovovým tyčovým zábradlím? Na trhu najdete hned několik variant. K nejpoužívanějším patří textilní zástěny, které jsou k dispozici v mnoha provedeních.

Oblíbené jsou i rohože z rákosu nebo bambusu či stínící sítě s různou hustotou tkaniny.

Stínící síť na balkon

Stínící síť na balkon je ideálním řešením zejména tehdy, když chcete zastínit malou plochu. Má hned několik praktických výhod: je snadno sestavitelná, díky čemuž její instalaci zvládne každý, je lehká a má dlouhou životnost. Oceníte také její nízkou pořizovací cenu. Stínící sítě také zachytí značné množství prachu, které se může od blízké silnice snadno zvířit. Přichytit je lze podobně jako ke plotu, a to pomocí silonové šňůry a tkaných ok. Díky jejich přirozené barvě tak váš balkon nebude nijak vyčnívat a rušit vizuální dojem.

Sluneční clona na balkon

Clona na balkon vás ochrání nejen před slunečnými paprsky. Protože ji lze instalovat z různých stran, zamezí také nežádoucím pohledům sousedů, díky čemuž vám zabezpečí soukromí. Vybírat můžete z ratanových, dřevěných, plastových a bambusových clon, nejvhodnější je ale materiál, který odolá UV záření. Použít ale můžete i zakrývací plachty, které jsou velmi odolné proti nepřízni počasí, jako jsou velmi vysoké nebo nízké teploty, UV záření nebo povětrnostní podmínkám. V nabídce máme několik barevných provedení a velikostí. Případně vám můžeme vyrobit plachtu na míru dle vašich přesných požadavků a rozměrů.

Markýza

Toto řešení je navrhnuté speciálně pro zakrytí malých ploch. Markýzu lze snadno ovládat manuálně, existují ale i varianty s elektronickým systémem s čidly, které reagují na povětrnostní podmínky. Ovládáte markýzu ručně? Když prší nebo fouká silný vítr, nezapomeňte střechu stáhnout, abyste zamezili jejímu zbytečnému opotřebovávání. Kromě toho, že balkon zakryje, je markýza i variantou, která skvěle vypadá.

Další možností zastínění balkonu

Kromě výše zmiňovaných možností existují i další způsoby, jak zastínit balkon. Patří mezi ně například rolety nebo balkónové žaluzie. Použít můžete i závěsy na balkon nebo odrazové fólie, které se lepí na sklo.