Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Nezvládnete upravit zanedbanou zahradu? Použijte tkanou stínící síť

Léto je obdobím, ve kterém můžete nechat svou zahradu zazářit. Dokonalý zelený trávník, nádherné květiny, okrasné keře a stromy – to vše přispívá k vytvoření idylického místa, na kterém by rád trávil svůj volný čas snad každý.

Uchycení stínící sítě na plot

Ne vždy je ale možné zahradu udržovat. Možná jste koupili nový dům či chatu, k nimž patřila zanedbaná a zarostlá zahrada, a třeba nemáte čas, energii nebo odborné znalosti, které jsou k jejímu opečovávání potřeba. Pokud není zarostlá celá zahrada, ale pouze některé její části, s dočasným řešením tohoto problému vám dokáže pomoct kvalitní stínící tkaná síť.

Vlastnosti stínící sítě

Pro stínící síť je charakteristická především její zelená barva, která umožňuje splynout s okolní přírodou. Kvalitní PE vlákna, jež se používají na její výrobu, jsou zárukou dlouhé životnosti a odolnosti. Plachtě neuškodí vítr, mráz, vyšší teploty ani běžné kyseliny a zásady. Kromě toho tyto sítě propouštějí vzduch a při dešti nenasakují vodu. Chrání i před škodlivým UV zářením a jejich stínivost dosahuje až 90 %. Výhodou je i jejich nízká hmotnost.

Co všechno zakryjete stínící sítí? 

Ať už vaši zahradu hyzdí nedostavěná pergola, skleníková konstrukce či zanedbané pískoviště, představuje stínící síť skvělé řešení do doby, kdy se budete moct úpravě zahrady věnovat naplno. Snadná manipulace se sítí navíc zaručuje, že její instalaci zvládnete, i když nevynikáte manuální zručností. Natažení stínící sítě na plot či na jinou část zahrady, aby nebylo vidět, je i časově nenáročné. Záleží, jak velký prostor potřebujete zakrýt. Například dvanáctimetrovou síť zvládnete při důkladné přípravě a se všemi potřebnými doplňky k uchycení natáhnout i za hodinu. Tím, že tento druh tkanin neuvolňuje žádné toxické látky, využijete jej i v případě, že potřebujete zakrýt rostliny a vodní plochy, které obývají ryby a další živočichové.

 

Stínící sítě pořídíte v různých velikostech. Jestli potřebujete síť atypického tvaru nebo rozměrů, jistě využijete možnost výroby stínící sítě na míru přesně podle vašich požadavků.