Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Malujete? Usnadněte si následný úklid a využijte krycí fólie při malování bytu či domu

Při malování bytu není podstatný jen výběr nejvhodnější barvy, válečku a dalších pomůcek. Důležitá je i ochrana malované místnosti a nábytku před znečištěním.

Omezte nepořádek při malování

To, jaký je správný postup při malování bytu, pravděpodobně víte. Jak ale zabránit tomu, aby po malování zůstal nepořádek? Jako první je potřeba zakrýt okna a dveře. Zakrytí svislých povrchů může vypadat jako těžce splnitelný úkol vyžadující spoustu času a trpělivosti, ale není tomu tak. Postačí vám lepicí páska, kterou zakrývací fólii na malování připevníte na zvolený povrch, například na okenní rám.

Aby se fólie nepohybovala při každém poryvu větru ani při průvanu, je nutné připevnit ji pořádně. Jen tak docílíte toho, že nespadne ani vám nebude překážet při práci.

Jak zabezpečit podlahu

Největší riziko znečištění hrozí podlaze. Fólie na zakrytí při malování vám skvěle poslouží i v tomto případě, a tak vás následné mytí podlahových krytin nemusí vůbec znepokojovat. Fólie podlahu ochrání před nečistotami, prachem i zbytky barvy.

Co dělat, když malujete jen jednu místnost

Ne vždy se rozhodnete vymalovat celý byt najednou. Pokud uvážíte, že novou barvu potřebují jen zdi jedné místnosti, měli byste ji ještě před začátkem malování izolovat od zbytku obytných prostor. S tím vám pomůže buď závěs ze silné fólie nebo krycí plachta s oky, které spolehlivě zabrání šíření prachu. Díky tomu zůstanou ostatní místnosti čisté.

Jak a proč zvolit fólie na malování

Krycí fólie představuje cenově dostupný, nekomplikovaný a spolehlivý způsob ochrany nábytku a dalšího vybavení při malování bytu či domu. Manipulace s ní je snadná, a tak ji bez problémů sami zvládnete. Při výběru byste si měli všímat hlavně gramáže. Ideální je gramáž 50 až 80 g/m². Tyto fólie vynikají tvárností a lehkostí. Jsou však určené spíše na jednorázové použití.