Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Nemáte garáž? Váš vůz spolehlivě ochrání plachta na auto

auto-pod-plachtou

Garáž není jediným způsobem, kterým můžete chránit svůj automobil. Navíc sehnat garáž v dostupné vzdálenosti od domova a za přijatelné peníze je mnohdy prakticky nemožné. Naštěstí nemusíte klesat na mysli: díky krycí plachtě se vašemu čtyřkolovému miláčkovi dostane té nejlepší ochrany.

Pořídili jste si svůj vysněný vůz s nádhernou barvou laku a naprosto stylovými disky na kolech? Zřejmě jej nebudete chtít nechávat na očích všem kolemjdoucím a na srdci vám bude ležet také ochrana laku či skel. Účinnou ochranou před zvědavými kolemjdoucími, nekalými živly i rozmary počasí je autoplachta.

Kdy se krycí plachta na auto vyplatí?

Pro krycí plachtu se rozhodněte v případě, že nemáte garáž a pořídili jste si nový automobil. Díky zakrytí bude dokonale postaráno o životnost karoserie, předejdete poškrábání laku i skel, ochráníte zrcátka, ale také světla či stěrače svého vozidla. Patřičné ochrany se dostane kolům i diskům.

Zazimování auta venku

Jestliže váš vůz není stavěný na ježdění v zimě, musíte věnovat určitý čas správnému zazimování vozu. Autoplachta je pro tento účel jako stvořená. Její předností je snadné nasazování a vysoká odolnost.

Ochrana před sněhem

Sami víte, kolik času vám v případě bohaté sněhové nadílky zabere odhazování sněhu. Určitě nechcete opět ztrácet čas tím, že budete z karoserie a skel odmetat další vrstvy. Podle zákona však na silnici nesmíte se zasněženým autem vyjet. Jestliže chcete šetřit čas při odjezdu, nezapomeňte své vozidlo zakrýt plachtou.

zasnezene_auto

Slunce nemá šanci

Vlivem přímého slunce může ve voze dojít k postupnému ničení potahu sedaček nebo palubní desky, což rozhodně nechcete, ať už máte sedačky z měkké kůže či kvalitní textilie. Kromě toho mají sluneční paprsky na svědomí i blednutí laku vozu. Proto jej chraňte plachtou.

Pasivní ochrana před vandaly a zloději

Luxusní vozidla bývají nejčastěji terčem vandalů a zlodějů. Autoplachta je však od jakýkoliv aktivit odradí, protože manipulace s ní je dost nápadná. Nemusíte se tedy obávat rozbitého předního okna s vytápěním, odtržených stěračů, uražených elektrických zrcátek, rozkopaných světel nebo poničení laku.

Jak vybrat nejvhodnější plachtu na osobní auto

Při výběru plachty se zaměřte především na snadnou manipulaci. Plachta musí jít snadno nasadit, ale také sundat. Před nasazením nezapomeňte vůz vždy očistit od drobných nečistot. Výhodou je, pokud je součástí také přenosný obal, do kterého plachtu jednoduše složíte, a můžete ji všude vozit s sebou.

Z hlediska správné funkce by krycí plachtě neměla v přední a zadní části chybět samostahovací guma, která slouží pro snadnou fixaci v podběhu vozidla. Díky ní se nemusíte obávat, že by plachtu strhnul prudký vítr. Ochranu nejen proti ušpinění potřebují i zrcátka, proto by autoplachta měla v přední části disponovat dvěma speciálními kapsami na zrcátka.

auto_s_plachtou

V neposlední řadě myslete na správnou velikost. Svůj automobil si pečlivě změřte a vyberte takový produkt, který bude rozměrům vašeho vozu nejlépe odpovídat. U nás v e-shopu najdete plachty malé a střední velikosti ve stříbrné barvě.

Malá autoplachta je vhodná pro typy automobilů o délce cca 3,6 až 4,1 m (Škoda 105-120, Favorit, Felicia, Citroen Saxo, Ford Fiesta, Mazda 121, Opel Corsa, Peugeot 106, Hyunday Accent).

Střední autoplachta má rozměry 4,1 až 4,5 m a hodí se pro automobily typu Forman, Felicia Combi, Octavia, Seat Toledo, Hyuday Lantra a Sonata, Kia Sephia, VW Passat, Peugeot 406, Daewoo Lanos a Mubira, Nisan Almera, Ford Mondeo a Escort, Renault Laguna, Opel Astra a Vectra.

Nedělejte si starosti s tím, že pro svůj vůz nemáte garáž. Autoplachta jej ochrání před prachem, spadaným listím a nečistotami.