Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Připravte zahradu na léto aneb Tipy na účinné zakrytí plotu a pergoly

Stínící síť

V létě trávíte na zahradě nejvíce času, a proto se bude hodit účinná ochrana nejen před sluncem, které se ukáže v plné síle. Nechte se provést článkem a inspirujte se tipy na ochranu vaší zahradní chlouby.

Způsobů, jak venkovní prostory uchránit před slunečním žárem a dalšími vlivy, je hned několik. Každý si najde to své, důležité je i tohoto pomocníka vybrat tak, aby se hodil k celkové povaze zahrady a zároveň byl co nejvíce praktický.

Nenápadně, ale efektivně

Jestliže požadujete co nejméně rušivý vzhled stínění, budou pro vás zastiňující sítě to pravé. Vyrábí se v přírodním tmavě zeleném provedení, které téměř nenaruší vzhled zahrady či venkovního posezení. Jsou z polyetylenu, který se může pyšnit vysokou odolností. Nemusíte se tedy bát, že po deštivém týdnu budete muset sítě vyměňovat.

Materiál je vodopropustný, můžete ho použít i na plochy, které potřebují občas zamokřit. Oblíbené bývají stínící sítě nejen jako ochrana proti slunci, ale i v případě potřeby většího soukromí. Stačí natáhnout na plot (pro maximálně efektivní výsledek natáhněte na sebe sítě rovnou dvě) a je po zvídavých pohledech sousedů. Tento typ clony bývá pro svou odolnost a nerušivost často používán i na plochy sportovišť.

 

Plachta pro maximální ochranu

Pro venkovní posezení jsou vhodné také zakrývací plachty. Tyto plachty fungují nejen na sluneční paprsky a pohledy okolí, poskytují i dokonalou ochranu před deštěm. Díky nim tak budete moci trávit čas na zahradě v jakémkoliv počasí.

Nejčastější je využití na střechu pergoly, aby se vytvořil jakýsi deštník a slunečník v jednom. Doporučuje se však plachtu natáhnout i na strany. Potáhnout lze i celou pergolu, je však důležité myslet na to, že uvnitř následně dojde ke zvýšení teploty. To může požitek z místa v letních měsících značně zkomplikovat.

Stínící plachty můžete využít nejen na pergolu, hodit se budou perfektně i na plot, například jako jeho dočasná náhrada v případě poškození nebo jako ochrana.