Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Zjistěte, na co všechno si dát pozor při výběru ochranné plachty na auto

autoplachta-foto

Vlastníte automobil nebo jiné motorové vozidlo, ale nemáte jej zaparkované v garáži? Nemusíte zoufat, neznamená to, že mu nemůžete poskytnout žádnou ochranu.

Ochranná plachta na auto motorové vozidlo ochrání nejen před případným poškozením laku, čímž zabrání korozi a uhnívání různých částí, ale omezí i hrozící přehřívání interiéru.

Jak vybrat plachtu na auto

Aby plachta ochránila auto nejen proti slunci a dešti, ale i před prachem a vodou, je důležité, aby byla vyrobená z kvalitního materiálu. Podstatným kritériem je i její konstrukční provedení a rozhodně by na ní neměly chybět oddělené části, do kterých ukryjete boční zrcátka.

 

Rozdělení plachet na auto

Plachty na auto se dělí na vnitřní a venkovní. Na výrobu vnitřních plachet byly použity méně odolné materiály, a tak slouží především na zakrytí garážových vozidel, které chrání před prachem a dalšími nečistotami. Venkovní zimní plachtu na auto z vysoce odolných materiálů lze používat celoročně. Tato plachta je nepromokavá, a tak zakrytému vozidlu neublíží ani nepříznivé povětrnostní podmínky.

Velikosti krycích plachet na auto

Na trhu najdete autoplachty v různých velikostech. Malé plachty s délkou od 3,5 do 4,2 metrů jsou vhodné pro majitele menších osobních vozů. Vlastníte vozidlo typu combi? Zvolte střední plachtu s délkou 4,1 až 4,5 metrů. Pro dodávky a karavany jsou zas určené velké plachty, které jsou delší než 4,5 metru.

Důležitá gramáž

Klíčovým kritériem, podle kterého byste se měli při koupi krycí plachty na auto rozhodovat, je gramáž. O co vyšší je gramáž, o to odolnější je plachta. Na dočasné nebo jednorázové použití postačí plachty s gramáží kolem 75 g/m2. Kvalitní plachta by však měla mít alespoň 200 g/m2. Jen tak budete mít jistotu, že bude vynikat nejen ochrannými vlastnostmi, ale i dlouhou životností.