Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Vybíráte pevnou zakrývací plachtu? Důležitým parametrem je její gramáž

gramáž plachty

Zakrývací plachtu využijete v mnoha různých situacích. Přispěje k ochraně různých materiálů i zakrytých předmětů a je neocenitelným pomocníkem i tehdy, když malujete, rekonstruujete nebo zazimováváte svou zahradu.

Kvalitní PE plachty spolehlivě chrání také proti působení slunce a deště, a tak pro ně najde využití téměř každý. Jsou vhodnou volbou i v případě, že sháníte plachtu proti mrazu. Manipulace s nimi je snadná: jednoduše je přehodíte přes předmět, který chcete zakrýt, a přiděláte je k něčemu pevnému nebo k zemi, aby je neodfoukl ani silný vítr.

Jak využít krycí plachtu

Nejčastěji tato krycí plachta slouží na zakrytí bazénu. V létě pomáhá eliminovat výskyt nečistot ve vodě a izoluje teplo, díky čemuž přispívá k částečnému ohřívání vody. Na podzim a v zimě zas zabraňuje tomu, aby v bazénu skončilo napadané listí a další nečistoty. Čištění na jaře je tak mnohem snadnější a rychlejší.

Další možností, jak využít pevnou plachtu, je zazimování věcí, které se vyskytují na zahradě, například zahradního nábytku, venkovních kamen nebo dříví. Se zakrývací plachtou můžete zakrýt i auto. Mrazy, silný zimní vítr ani sníh zmiňovaným věcem příliš neprospívá, a tak plachta zamezí jejich navlhnutí nebo jinému poničení.

Jak vybrat plachtu podle gramáže

Nejdůležitějším kritériem při výběru zakrývací plachty je její gramáž. Ta se udává v g/m2. Tato hodnota prozrazuje, jak moc je plachta odolná. O co vyšší je gramáž, o to větší je odolnost dané plachty. Pokud plachtu plánujete využívat hlavně v zimě, neměli byste šetřit na její kvalitě. Předejdete tak případnému zničení zakrytých věcí.

Chcete zakrýt nábytek při malování nebo zabránit tomu, aby na něj sedal prach? Zvolte plachtu s gramáží od 50 do 80 g/m2. Tyto plachty jsou ale spíše jednorázové, protože se kvůli jejich tenkosti snadno trhají.

Pro celoroční využití ve venkovním prostředí jsou určené zakrývací plachty s gramáží například 200 g/m2. Pomohou vám ochránit nejen seno a slámu, ale i palivové nebo stavební dřevo. Využijete je i při přepravě sypkých materiálů nákladními automobily nebo železničními vagony. Ve výrobních halách se často plachty zavěšují pod stropy, kde zamezují únikům tepla. Krycí plachty vynikají lehkostí a dostatečnou pevností a disponují mnoha dalšími vlastnostmi, které materiálu, jenž chrání, zaručují delší trvanlivost.

Pokud tedy hledáte kvalitní zakrývací plachtu, kterou lze využívat opakovaně, nehleďte na cenu a pořiďte si model s vysokou gramáží. Jedná se o investici, která se vám mnohonásobně vrátí.