Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Vybíráte vhodnou plachtu zvolit na zakrytí dřeva? Zvolte variantu s oky

zakryti dřeva plachtou

Neexistuje nic více upokojujícího, jako je užívání si praskajícího ohně v krbu a koukání se do plamenů.

Pokud si to ale chcete vychutnat bez zbytečných sazí, musíte se naučit, jak dřevo správně skladovat, a především nesmíte zapomenout ho nechat pořádně vyschnout.

Dřevo nikdy neskládejte na zem

Při skladování dřeva mějte na paměti jednu důležitou zásadu: nikdy dřevo neukládejte na zem. Může začít plesnivět nebo se na něm objeví houba. Nemáte k dispozici dřevník, do kterého byste dřevo bezpečně uložili? Použijte obyčejné dřevěné palety. Když na ně dřevo naskládáte, může zespoda větrat, čímž se riziko vzniku plísní minimalizuje.

Zmoklé dřevo nepředstavuje problém

Možná jste už slyšeli tvrzení, že když dřevo zmokne, nasaje vlhkost a jeho schnutí bude trvat dlouho. Není to však pravda, jedná se jen o rozšířený mýtus. Namoknuté dřevo nepředstavuje žádnou tragédii. Běžné schnutí dřeva trvá dlouhé měsíce, a tak jeden déšť hned neudělá z proschlého dřeva vlhké.

Existují totiž dva druhy vody ve dřevě. Volná voda se nachází v buňkách a mezibuněčných prostorách, takže jde o takzvanou povrchovou vlhkost. Vázaná voda se vyskytuje v buněčných stěnách, proto se nazývá vnitřní vlhkostí. Déšť tedy představuje vlhkost povrchovou, která rychle vyschne. I tak ale dřevo uklízejte až tehdy, když je proschnuté.

Jakou plachtu zvolit na zakrytí dřeva?

Chcete své dřevo ochránit? Použijte zakrývací plachty na dřevo. Pevná PE plachta má spoustu skvělých vlastností, které bezpochyby oceníte. Vyniká mimořádnou odolností vůči mechanickému poškození, což přispívá k jejich dlouhé životnosti. Protože se s ní snadno manipuluje, zvládnete její instalaci i v případě, že manuální zručnost nepatří k vašim silným stránkám.

Plachta na dřevo poskytne nejen ochranu před deštěm, ale i před slunečním zářením a dalšími povětrnostními vlivy. Aby bylo dřevo dokonale chráněno, zvolte plachtu s oky.