Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Toužíte po stinném místě? Vytvořte si jej instalací stínící plachty

Instalace stínící plachty není ani zdaleka tak komplikovaná, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Proto si s její pomocí zvládne vytvořit stinný prostor opravdu každý. Stačí si vybrat vhodné místo a rozhodnout se, jak velkou plochu chcete zastínit, a můžete se pustit do práce.

Jak nainstalovat stínící plachtu

Napnutí stínící plachty

Aby vám stínící plachta sloužila tak, jak má, je důležité ji pořádně ukotvit. Nejsnadnější je při kotvení využít stromy nebo zdi. Další možností jsou tyče z ocelových trubek. U obou řešení však dbejte na to, aby byla plachta dobře napnutá. Má to hned několik výhod.

Napnutá plachta dokáže lépe odolávat působení větru, zamezuje vytváření vodních kapes a výrazně snižuje riziko roztržení. Kromě toho také vypadá esteticky.

Využití stromů a zdí

Pokud chcete při instalaci plachty využít i stromy, můžete plachetní lana jednoduše omotat kolem kmene. Ideální je umístit je nad vidlici větví. Rozhodli jste se plachtu ukotvit raději o zeď? Pořiďte si sadu pro kotvení do zdí, jejíž součástí jsou desky z nerezové nebo pozinkované oceli. Na deskách se nachází očka, která umožňují připojení lana, a tak je stačí přimontovat ke zdi.

Využití tyčí z ocelových trubek

Upevnění pomocí tyčí z ocelových trubek vyžaduje určitou zručnost, protože pro lepší stabilitu plachet je důležité, aby byly umístěny v zabetonovaných patkách. V případě, že se rozhodnete pro toto řešení, rozprostřete nejdřív stínící plachtu tak, aby byla v pozici, v níž bude později zajištovat stín. Poté veďte přes všechny rohy plachty pomyslnou linii, která bude dlouhá dva až tři metry, a vyznačte koncové body.

Na místech, která jste označili, vyhlubte jamky, do nichž zasunete trubky. Na vyplnění jamek použijte střídavě beton a vodu. Beton by měl sahat několik centimetrů pod úroveň země. Poté, co zatvrdne, jej můžete zasypat hlínou a zkrášlit okolí trubky trsy vyryté trávy.