Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak uchytit plachtu, aby vám ve větru neuletěla? Pomůžou následující tipy

29_silonova-snura-s-prumerem-6-mm-bila

O bezchybné funkci krycích plachet použitých v exteriéru rozhoduje nejen volba jejich rozměru a materiálu, ale z velké části také způsob jejich uchycení. Jedině dobře vypnutá a spolehlivě ukotvená plachta má šanci odolat náporům větru. Z bazénu, skleníku, přívěsného vozíku nebo zahradního nábytku. Vítr vám plachtu snadno odnese zkrátka odkudkoliv. Stačí silnější poryv a nenávratně zmizí v dáli. Přitom existuje hned několik jednoduchých způsobů, jak ji proti uvolnění spolehlivě zajistit.

Pevné spojení pomocí silonové šňůry a ocelových ok

Všude tam kde je možné použít opravdu přesný rozměr plachty, poslouží k jejímu kotvení nejlépe silonová šňůra. Je odolná povětrnostním podmínkám a za všech okolností pevná. Při provlečení ocelovými oky po obvodu plachty a následně uchycení za vhodně umístěné háky nebo kolíky je spojení plachty se zemí dokonalé.

Pevné vypnutí je přitom důležité: plachta nevytváří přesahy a faldy, do kterých by se vítr opřel a z jejího úvazu ji uvolnil. Zamezí se tím i případnému natržení plachty, které při dalším působení větru většinou znamená její definitivní zničení.

Pružná guma a ocelové háčky povolí tak akorát

Častý je ale i případ, kdy má univerzální plachta zakrýt různě rozměrné předměty. Ty pak může jen stěží svým tvarem přesně kopírovat a ve všech místech k nim dokonale přiléhat. Vítr dostává větší šanci se do záhybů plachty opřít a poškodit ji nebo alespoň uvolnit z její pozice.

Variabilitu použití takové plachty pak nejlépe zajistí její elastické kotvení. Pružná guma v podobě gumového lana v kombinaci s ocelovými háčky je ideální volbou. Dovolí použití jedné plachty pro více účelů. Snadno se třeba přizpůsobí nákladu na přívěsném vozíku – jednou větší, jindy menší, stále ale dokonale zakrytý.

Vybavte svou plachtu správným uchycením, vyplatí se to

Při výběru krycí plachty nezapomeňte na způsob, kterým ji zajistíte proti působení větru. Bez ukotvení je jen otázkou času, kdy o ni můžete přijít. Naopak při správném způsobu uchycení se odvděčí dlouhou životností a spolehlivostí.