Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Praktické využití plachet a sítí

Jak soukromníci, tak různé firmy potřebují zakrývací plachty k nejrůznějším účelům. Ať je to zakrytí palivového dřeva nebo auta u domu či chalupy, strojů a materiálu na dvoře průmyslových podniků, nebo velkých rozměrů, jako je náklad na železničním vagónu či nedokončená střecha na rozestavěném domě.


Zakrývací plachty jsou různých rozměrů, od malých plachet k zakrytí automobilu až po velké plachty, kterými lze zakrýt i tenisový kurt. Jakékoliv plachty typizovaných rozměrů, ale i zhotovené na zakázku podle dispozic zákazníků, vyrábí a dodává společnost Plachty Štěpáník, která vyrábí a dodává na trh zakrývací plachty z tkaného polyetylenu, které jsou pevné a nepromokavé. Mají bytelný zdvojený okraj s kovovými oky, takže se snadno upevní provlečením provazu a stažením kolem stroje, auta nebo stohu sena.

tvorba_nadrozmerne_plachty

Široký výběr stínících sítí

K přednostem firmy Plachty Štěpáník, která působí již 20 let, patří zejména spolehlivost, profesionalita a kvalita. Její sortiment tvoří zakrývací plachty, dále stínící sítě, ale rovněž reflexní vesty a další produkty.


V posledních letech se staly velice žádaným artiklem stínící sítě na ploty. Jsou vhodné na ploty u rodinných domů, neboť jejich pomocí si můžete vytvořit dokonalé soukromí na své zahradě. Stínící sítě větších rozměrů se také používají k zakrývání plotů kolem tenisových kurtů a jiných sportovišť. Přirozená zelená barva sítí příjemně splývá s okolní zelení a navíc chrání před UV zářením. Stínivost dosahuje 90% a kromě toho plní stínící sítě i další praktické účely, a to že jednak oddělují jednotlivé hrací plochy, a jednak vytvářejí zábranu před větrem a navátím spadaného listí a drobných větviček se stromů.

Sítě jsou díky kvalitním PE vláknům velice odolné, přitom je s nimi snadná manipulace. K pletivovému plotu se pevně přichytí pomocí silonové šňůry, takže nehrozí jejich poškození ani při prudkém větru. Je tedy s nimi i snadná manipulace. 
Stínící sítě lze použít i na jiné účely, než jsou sportoviště nebo ploty. Mohou se přizpůsobit k zakrývání skleníků, zahradních přístřešků nebo dětských pískovišť. Do písku se tak nedostanou psi a kočky a navíc je plachta vodě propustná, takže se dětem z písku dobře tvoří bábovičky.