Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak vybírat zakrývací plachtu

Výběr zakrývací plachty by měl vždy korespondovat s požadavky na její použití. Zakrývací plachty slouží k zakrytí malých i velkých ploch, k ochraně nejrůznějšího materiálu, předmětů, strojů, nebo také k oddělování prostor například ve výrobních halách, aby nedocházelo k úniku tepla aj.

Zásady výběru plachty

Pro výběr zakrývací plachty platí některé zásady, které by měl každý zákazník brát v úvahu, aby mu firma mohla vyhovět přesně podle jeho představ. Především je potřeba vybírat podle hmotnosti, tzn. podle gramáže na 1 m2. Každý solidní klient uvede hmotnost, jelikož podle ní může výrobce posoudit, jakému účelu bude zakrývací plachta sloužit. Například plachty od 50 do 80 g/m2 jsou vhodné maximálně na zakrývání nábytku proti prachu, nebo při malování. Dobře se tvarují a snadno se s nimi manipuluje, ovšem hodí se spíše na jednorázové použití, jelikož se díky tenkosti trhají a také příliš nesnášejí sluneční záření.

Výběr silnějších plachet

Silnější plachty, o hmotnosti například 200 g/m2, se mohou používat ve venkovním prostředí i celoročně, například k zakrývání sena, slámy, palivového či stavebního dřeva apod. Ve výrobních halách se zavěšují pod stropy, aby zabraňovaly úniku tepla. Jelikož se snadno ovládají, lze jimi zakrývat i velké plochy, například sypké materiály při jejich přepravě nákladními automobily nebo železničními vagóny. Jsou lehké, ale zároveň dostatečně pevné. Dokáží skvěle ochránit materiál před vodou a tím mu zajistit nesrovnatelně delší trvanlivost.

Uživatelé u nich mohou ocenit i dlouhodobou životnost samotné plachty, nemusí se tedy jednat jen o jejich jednorázové použití, ale lze je využívat opakovaně. Kvalitní struktura je v kombinaci s odolnými materiály ideálním řešením pro mnoho projektů, kde se využije.

Atypické rozměry

Přestože se nabízí zhotovení plachet o maximálním rozměru 15x20 m, není problém si objednat i větší rozměry. Sešitím několika plachet lze zhotovit plachtu o rozměru až 1000 m2.


V poslední době jsou velice žádaným sortimentem stínící sítě na ploty u rodinných domů nebo tenisových kurtů. Běžně firma dodává stínící plachty do výšky dvou metrů. Ovšem sešitím plachet lze zhotovit stínící plachtu do výšky šesti metrů i více a délky více než 12 m.

IMG_20170412_102416

Plachty pro dosažení soukromí

Pokud vybíráte plachtu pro dosažení větší diskrétnosti, je vhodné vsadit na větší gramáž. Pokud se plachta použije na ploty, přinese uživateli dokonalé soukromí, na rozdíl od rákosových rohoží, živých plotů aj. Plachta se velmi snadno instaluje a nezabírá prakticky žádné místo, v kombinaci plotem poskytne i příjemné závětří a ochranu před UV zářením. Pro stejné účely je možné ji využít i u balkonů, kde se postará nejen o soukromí, ale i o bezpečnost. Výhodu zde představuje i barva, která působí velmi přirozeně a po instalaci plachta dokonale zapadne a stane se stylovým doplňkem, který zajistí požadovaný efekt.

Důraz na vlastní požadavky

Pokud máte vlastní představy o tom, jak by měla plachta vypadat a jaké by měla mít rozměry, je vhodné tuto myšlenku zkonzultovat, nabízí se velké množství řešení, jak lze vyhovět i náročným požadavkům. Firma Plachty Štěpáník vyrábí a dodává jakékoliv plachty typizovaných rozměrů, ale i atypických velikostí zhotovených na zakázku, podle dispozic zákazníků. Hlavními devizami firmy jsou spolehlivost, profesionalita, zkušenost a kvalita. Právě dlouholeté již dvacetileté zkušenosti umožňují firmě zhotovovat zakrývací plachty prakticky na cokoliv a splnit i požadavky, které se zdají být pro jiné výrobce nereálné.


Pokud byste chtěli firmu navštívit a osobně zkonzultovat například zhotovení stínící sítě nebo atypické zakrývací plachty, najdete její výrobnu a kamenný obchod v obci Chvalčov, ležící cca 2 km od Bystřice pod Hostýnem v okrese Kroměříž. Obchod je otevřen v pracovních dnech vždy od 7,30 do 15,30, ovšem objednávky můžete zasílat prakticky NON STOP. Zhotovení zakrývací plachty nebo stínící sítě si ovšem můžete objednat i e-mailem, faxem nebo telefonicky po celou dobu otevření obchodu.