Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Potřebujete novou zakrývací plachtu? Nepodceňte výběr správné velikosti

Nábytek na terase zakrytý plachtou

Zakrývací plachty mají širokou škálu využití. Můžete jimi zakrýt nejen bazén či stavební materiál, ale také například dřevo, které potřebujete udržet v suchu, zahradní nábytek, nábytek při malování, pískoviště i různé stroje. 

Při výběru správné plachty je třeba zvážit hned několik faktorů. Nejdřív ze všeho si musíte ujasnit, jak plachtu vlastně plánujete využívat. Podle toho se rozhodnete, jakou gramáž zvolíte. Plachty s nízkou gramáží 50 až 80 g/m² jsou lehké a tvarovatelné, ale snadno se trhají, a tak jsou vhodné spíše na jednorázové použití. Na rozdíl od nich mají plachty s vyšší gramáží 200 g/m² delší životnost a lze je používat i ve venkovním prostředí.

Jak zvolit správnou velikost plachty?

Kromě výše zmiňovaných kritérií byste zvýšenou pozornost měli věnovat i velikosti plachty.  Předmět, který chcete zakrýt, nejdřív pečlivě změřte a zjistěte, jaké rozměry budete potřebovat. Předejdete tak riziku, že koupíte příliš malou plachtu, kterou nevyužijete, nebo zbytečně velkou, z níž využijete pouze její část.  

Nezapomeňte na přesah

Když už víte, jaké rozměry obdélníkové zakrývací plachty potřebujete, vezměte do úvahy ještě fakt, že udávaný rozměr plachty se může lišit přibližně o 4 %. V případě, že chcete pod modrou zakrývací plachtu 3 × 5 m schovat třeba zahradní nábytek se stejnými rozměry, můžete být nemile překvapeni tím, že je plachta menší, než by měla být.

Je proto lepší kupovat plachtu s alespoň o 1 m větším rozměrem. Přesah, který tak při zakrývání vznikne, zaručuje nejen to, že rozměry plachty budou dostatečné a zároveň ne příliš velké, ale díky němu bude zakrytý předmět také lépe chráněný.

Zakrývací plachta s netypickými rozměry

Pokud potřebujete zakrýt předmět netypických rozměrů či větší plochu, pravděpodobně ve standartních nabídkách e-shopů nenajdete vyhovující plachtu. Řešením je výroba plachty na míru, která bude dokončená do deseti dnů od objednání.