Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Kreativní využití stínících sítí

Stínící sítě na ploty nabízejí snadnou a jednoduchou ochranu soukromí, poskytují stín a jistou měrou i závětří. Časté využití tak nachází u rodinných domků v husté zástavbě, na hřištích a sportovištích, ale jejich využití je opravdu široké a záleží jen na vašem nápadu či potřebách.


Stínící sítě jsou vyráběny z polyetylénu. Spojují v sobě tedy velkou lehkost s vysokou pevností a odolností vůči mechanickému poškození. Ani při vypnutí po velké ploše plotu se nemusíte obávat odtržení při větším větru. Sítě jsou opatřeny pevnými kovovými oky, která dovolí snadné a bezpečné zakotvení. Hustota a struktura sítě nechává proudit vzduch, odbourává efekt plachty, která by jinak mohla narušit stabilitu celého systému. Polyetylen si zachovává tvar i barvu i při dlouhodobém vystavení změn počasí. Vysoké i nízké teploty snáší beze změn.

Vyšší komfort a soukromí

Stínící sítě jsou nejčastěji vyráběny v zelené „khaki“ barvě, která se dobře přizpůsobí okolí a nepůsobí rušivě ani při velké ploše. Navíc dovoluje potisk. Při stínění sportovišť tak nabízí plochu pro připomenutí názvu nebo kontaktních čísel na provozovatele či dovoluje umístit graficky jednoduché logo sportovního klubu.

Stínící sítě rádi využívají i majitelé domků v husté zástavbě. Bez složitého technického řešení nebo nevzhledných cihlových plotů posílí soukromí svého pozemku. Zelená barva působí příjemně, neruší ani sousedy a v horkém létě navíc filtruje UV záření a poskytuje další příjemný stín. Nové zástavby bez vzrostlých stromů tak mohou jediným krokem vyřešit dva problémy zároveň.

stinici-sit-na-plote

Estetické i praktické rozdělení plochy zahrady

Síť můžete využít i pro optické rozdělení části zahrady. Můžete vymezit plochu okolo bazénu nebo část zahrady, kde se budete věnovat pěstování zeleniny od okrasné části pro odpočinek. Stínící síť vám může pomoci i ochránit úrodu a rostliny před ptáky a kočkami nebo nepřízní počasí.
Rádi vám poradíme a doporučíme vhodnou šířku stínící sítě i způsob jejího ukotvení. Na našich stránkách si můžete pro inspiraci projít některé způsoby využití sítí i PE plachet. Jsme si jisti, že vás naše nabídka osloví a s našimi produkty budete spokojeni i vy.