Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jaká barva krycí plachty je nejvhodnější? Vybírejte dle účelu plachty

Krycí plachty najdou široké využití – od ochrany zahradního nábytku, přes zakrytí stavebního materiálu, až po zakrytí automobilů či nákladů na kamionech. S ohledem na rozmanitost barev a materiálů se výběr té správné plachty může zdát jako oříšek. Pojďme ho rozlousknout a podívat se na to, jaká barva krycí plachty se hodí pro různé účely.

Zakrývací plachty 15x15-m

Stínící plachta a sítě

Pro zastínění a ochranu před sluncem je ideální světlá barva, jako je bílá, béžová nebo světle šedá. Světlé odstíny odrážejí sluneční paprsky a zabraňují přehřívání předmětů pod plachtou. Například bílá stínící plachta skvěle poslouží pro zastínění terasy, pergoly nebo dětského hřiště. Co se týče stínících sítí, vhodnou volbou je zelená barva, která splyne s okolím a je nejvíce nenápadná.

Krycí plachta

Pro běžné krytí předmětů, jako je zahradní nábytek nebo stavební materiál, se hodí tmavá barva, například zelená, hnědá nebo černá. Tmavé odstíny absorbují sluneční paprsky a chrání předměty před UV zářením, navíc na nich nejsou patrné nečistoty. Věděli jste ale, že se vyrábí i čiré či bílé plachty? Ty využijete například při rekonstrukci, nebo v případě, kdy potřebujete vědět, v jakém stavu jsou zakryté předměty.

Ochranná plachta

Pro ochranu před deštěm a sněhem je nezbytná nepromokavá plachta. V tomto případě barva hraje menší roli, důležitá je odolnost materiálu. Nepromokavá ochranná plachta by měla být vyrobena z pevného polyethylenu a zaručovat perfektní ochranu před vlhkem.

Jednorázové plachty

Tento typ plachty se obvykle používá pro stavební práce nebo jiné krátkodobé projekty. V tomto případě není proto barva tak důležitá, protože plachtu brzy vyhodíte.

Další faktory, které zohledněte při výběru plachty

Kromě barvy je důležité zohlednit i další faktory, jako je materiál plachty, gramáž a požadovaná odolnost.

Tipy:

  • Před nákupem plachty si promyslete, k čemu ji budete používat.
  • Zvolte barvu, která bude ladit s okolním prostředím.
  • Vyberte si materiál, který je odolný vůči povětrnostním vlivům.
  • Zvolte si plachtu s požadovanou gramáží a odolností.

Neexistuje univerzální odpověď na otázku, jaká barva krycí plachty je nejlepší. Vždy záleží na konkrétním účelu, pro který budete plachtu používat.