Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Tipy a triky, jak správně uchytit krycí plachtu

Ať už se chystáte zakrýt auto, bazén, zahradní nábytek nebo stavební materiál, je důležité zvolit vhodnou plachtu a správně ji uchytit. Jen tak ochráníte to, co máte pod plachtou, ale i samotnou plachtu. Zabráníte potrhání či jinému poškození. Jak na to?
 Uchycení zakrývací plachty

Jaký je rozdíl mezi krycími plachtami a stínícími?

  • Krycí plachty: Jsou vyrobené z nepromokavého materiálu, ideální pro ochranu před deštěm, sněhem a prachem. Hodí se pro zakrytí aut, motocyklů, lodí, zahradního nábytku, stavebních materiálů a dalších předmětů. V nabídce najdete široký výběr krycích plachet různých rozměrů a gramáží, z materiálů jako PE, PVC nebo PP.
  • Stínící plachty: Plachty proti slunci propouštějí světlo a chrání před slunečním zářením. Jsou ideální pro terasy, pergoly a zahradní posezení. Vybírejte plachty v různých barvách a materiálech, včetně HDPE s UV stabilizací.

Co budete potřebovat k uchycení krycí plachty?

Existuje široká škála doplňků k uchycení zakrývacích plachet, ty vám pomohou zajistit jejich stabilitu a odolnost proti větru či jiným rozmarům počasí:

  • Ocelové spirálové háčky k uchycení plachet: Jsou vyrobené z robustní oceli a odolné proti korozi. Ideální pro uchycení plachty k pevným bodům jako jsou ploty, stěny nebo stromy.
  • Silonová šňůra s různým průměrem: Odolná šňůra z nylonu v různých průměrech umožňuje plachtu přivázat k pevnému bodu, nebo uchytit k předmětu. Slouží k protažení očky plachty a k uvázání uzlů.
  • Pružná guma s různým průměrem: Pružná guma v různých průměrech slouží k napnutí plachty. Ideální pro uchycení plachty k předmětům s nepravidelným tvarem.
  • Plachty na auta se fixují k podběhům vozu pomocí gumy, která je součástí plachty. V tomto případě nejsou potřeba žádné extra doplňky.

Tipy pro chytré uchycení plachty

  1. Vyberte si správnou velikost plachty: Plachta by měla být dostatečně velká, aby pokryla celý předmět, ale ne příliš velká, aby se pod ní nehromadily dešťové kapky, sníh či prach.
  2. Použijte dostatek uchycovacích bodů: Čím více uchycovacích bodů použijete, tím lépe bude plachta držet na místě.
  3. Napněte plachtu: Plachta by měla být napnutá, ale ne příliš, aby se neroztrhla. V místě, kde dojde k jejímu prověšení se bude hromadit voda.
  4. Zajistěte plachtu proti větru: Pokud se obáváte větrného počasí, můžete plachtu zatížit, použít ocelové háčky, gumové popruhy nebo jiné doplňky, aby plachta neodlétla ani při velmi silném větru.
  5. Pravidelně krycí plachtu kontrolujte: Ujistěte se, že plachta je stále v dobrém stavu a že je správně uchycena. V případě potřeby ji očistěte a opravte drobné poškození.

Stačí myslet na těchto pár tipů, díky kterým vám bude plachta sloužit tak, jak potřebujete a co nejdéle. Uchycení plachty se vyplácí nepodceňovat.