Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak využít zakrývací plachtu na zahradě

Dělící stěna, variabilní krycí plocha, efektní lehké zastřešení, a mnoho dalších možností nabízí PE sítě nebo plachty. PE plachty jsou relativně velmi levným a dostupným materiálem. Vykazují velkou odolnost vůči změnám počasí, teplot, vlhkosti a jsou vysoce odolné i vůči mechanickému poškození. Velkou výhodou je i jejich nízká hmotnost. Současné technologie nám umožňují rychlou a levnou výrobu pevných velkých ploch a pracovat můžeme i podle individuálně zadaných rozměrů. Použití plachet je tak pouze na vás.


Podle vašeho zadání dodáme plochu o přesných rozměrech včetně úchytů a kovových oček. PE plachty tak snadno a bezpečně instalujete na požadované místo. Plachty jsou velmi oblíbené, nejčastější využití nachází jako:

  • Varianta zakrytí plochy

  • Dělící stěna

  • Zastřešení nebo zastínění

Na síťovinu z PVC nanášíme z obou stran polyetylen. Vzniklý tzv. kašírovaný polyetylen vyniká v pevnosti, odolnosti v tahu. Ani při dlouhodobém vystavení UV záření nepodléhá stárnutí. Pevnost a tvarovou stálost materiálu nemění horké ani mrazivé počasí. Výchozí materiál v gramáží 150 g/m2 dodáváme v modré nebo zelené barvě, vyšší gramáž 200 g/m2 pak doplňujeme i o bílou nebo čirou.


Snadné zakrytí plochy


Krycí plachty díky své lehkosti dovolují velmi snadnou manipulaci. Jsou ideální například pro zakrývání pískovišť. Záchytná oka síť dobře a pevně uchytí. V době vaší nepřítomnosti spolehlivě ochrání hrací plochu před kočkami, a zároveň vám dovolí snadný a rychlý přístup. Plachtami můžete zakrývat uložené řezivo, náhradní materiál. Plachta se dobře skládá a při uložení nezabírá velký prostor. Vždy se vyplatí mít jednu univerzální „po ruce“.

 zakriti_terasovy_nabytek

Stínící sítě – nové soukromí

Stínící sítí také snadno vytvoříte dělící stěnu. Můžete například opticky oddělit vaši zahradu od okolí. Stínící síť můžete napnout po celé délce plotu a ochránit vaše soukromí. Příklady naleznete zde. Můžete rozdělit místo v dílně, vymezit plochu ve venkovním sezení. V případě neprůhledné PE plachty můžete využít materiál i jako pohotovostní zástěnu třeba při stanování. Šikovnou pomůckou bude PE plachta i jako dělící stěna při rekonstrukci, snadno zabráníte šíření prašnosti a usnadníte si následný úklid.


Pohotové zastřešení


Velikou výhodou je okamžitá možnost pracovat se zastíněním nebo zastřešením. Při výletu do přírody, stanování nebo i v letní sezoně na zahradě či chatě. PE plachtu velmi jednoduše vypnete a ukotvíte mezi stromy, konstrukci pergoly nebo k podpůrné tyči. Podle změny počasí můžete kdykoli stínění upravit nebo v případě silného větru bezpečně uklidit.


Univerzální a trvanlivé využití


PE plachty jsou vkusným a velmi univerzálním pomocníkem každé zahrady i domu. Plachtu můžete využít na mnoho způsobů. Díky její vysoké odolnosti a trvalosti vám může sloužit mnoho sezon. Můžete ji bez obav pokládat na zem, a příště ji využít pro zastřešení. Polyetylen se velmi dobře udržuje a stále dobře vypadá. Snadno jej uskladníte. Jsme si jisti, že bude skvělým doplňkem i pro vás a vaši zahradu.