Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2,
v barvě
modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní)
do 14 dní od objednání

Čeká vás stěhování? Usnadněte si práci pomocí krycích plachet

Ne nadarmo se říká, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. S trochou plánování a správným vybavením lze celý proces ale značně usnadnit. Velmi užitečným pomocníkem při stěhování jsou krycí plachty, které ochrání váš nábytek a další cennosti před poškozením během přepravy. Pojďme se podívat, jak na to.

Plachta na nábytek

Výhody krycích plachet

Krycí plachty, také známé jako zakrývací plachty, jsou vyrobeny z materiálu, který odolává vodě, prachu a nečistotám. Tímto materiálem je často polyester nebo jiná syntetická vlákna, která jsou známá svou pevností a trvanlivostí. Díky tomu jsou krycí plachty ideální pro ochranu nábytku, elektroniky a dalších předmětů během stěhování.

Plachty jsou dostupné v různých velikostech, od malých plachet vhodných pro křesla a stolky až po velké plachty, které dokáží zakrýt celou pohovku nebo skříň. Díky této variabilitě si snadno vyberete velikost pro váš nábytek a věci.

Jak zabalit nábytek do krycích plachet?

Při balení nábytku před stěhováním je důležité postupovat systematicky a důkladně. Nejprve odstraňte všechny zásuvky, police a odnímatelné části nábytku. Tyto části zabalte samostatně, aby během přepravy nevypadly.

Poté nábytek zabalte do měkkého materiálu, například do přikrývek, starých ručníků nebo bublinkové fólie. Tento materiál vytvoří měkkou vrstvu, která zabrání poškrábání a otlačení nábytku. Ujistěte se, že jste všechny části nábytku důkladně zabalili a že vše drží na svém místě.

Nakonec přes zabalený nábytek přetáhněte krycí plachtu. Plachtu důkladně upevněte pomocí šňůrek nebo gumiček, aby během přepravy nesklouzla. Tím vytvoříte další vrstvu ochrany, která zabrání nárazům, škrábancům a nepřekvapí vás třeba ani mírný deštík.

Ochrana zahradního nábytku při stěhování

Pokud se stěhujete i se zahradním nábytkem, je důležité věnovat jeho balení stejnou péči jako u ostatního nábytku. Venkovní nábytek je často vystaven povětrnostním vlivům a může být náchylnější k poškození.

Před zabalením zahradního nábytku do plachet je důležité ho důkladně očistit a osušit. Odstraňte všechny polštáře, dekorativní prvky a odnímatelné části a zabalte je samostatně. Poté nábytek zabalte do plachet na zahradní nábytek a důkladně je upevněte.

Tip pro snadnější vybalování

Vybalování na novém místě může být časově náročné, zvláště pokud máte mnoho zabalených předmětů a už trošku tápete, co který skrývá. Abyste si proces vybalování usnadnili, udělejte si před zabalením seznam všech předmětů a označte každou plachtu číslem.

Do seznamu si zapište, co se v každé očíslované plachtě nachází. Například: plachta č. 1 - jídelní stůl, plachta č. 2 - židle k jídelnímu stolu atd. Tento seznam si uschovejte a vezměte s sebou do nového domova.

Při vybalování pak budete přesně vědět, co se kde nachází, a můžete si stanovit priority pro vybalování. Tím se vyhnete zbytečnému hledání a ušetříte čas i energii.

Další využití krycích plachet při stěhování

Krycí plachty mají při stěhování mnoho dalších využití kromě ochrany nábytku. Můžete je použít například k zakrytí podlah během stěhování.

Položte plachty na podlahu v místnostech, kudy budete procházet s nábytkem a krabicemi. Tím ochráníte podlahu před poškrábáním a znečištěním a nemusíte řešit třeba zouvání bot.

Krycí plachty také můžete použít k zakrytí již zabaleného nábytku a krabic ve stěhovacím voze. Tím je ochráníte před prachem, nečistotami a případným deštěm při vykládce.

S pomocí krycích plachet a dobré organizace bude vaše stěhování hladší, rychlejší a méně stresující záležitostí. Tak ať se vám krásně bydlí!