Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Ochraňte dřevo před nepříznivými vlivy počasí pomocí zakrývacích plachet

Plachta chránící dřevo před plísní

Topíte dřevem? Jestli ano, jistě víte, že ochrana dřeva proti vlhkosti a plísním je naprostý základ.

Abyste předešli případným problémům, musíte zabránit tomu, aby se ke dřevu dostal sníh. Zakrývací plachta na dřevo tak představuje jednoduché a finančně dostupné řešení, které dřevo spolehlivě ochrání – a to nejen před sněhem, ale i před jinými povětrnostními vlivy.

Proč neskládat dřevo na zem

Pokud chcete dřevu zajistit ochranu proti plísním, pamatujte na to, že by v žádném případě nemělo ležet na zemi. V případě, že tuto zásadu nedodržíte, začne dřevo nejen plesnivět, ale můžou se jej chytnout i houby. Nemáte k dispozici dřevník? Poslouží vám i obyčejné dřevěné palety, na nichž může dřevo zespodu větrat.

Ochrana dřeva proti vlhkosti

Topení vlhkým dřevem má hned několik nevýhod. Jeho výhřevnost je v porovnání se suchým dřevem snížená na polovinu. Kromě toho také škodí topné jednotce, komínu i ovzduší. Při jeho spalování vzniká větší množství dehtu, který zanáší kamna i komín, a dýmu, v němž se do ovzduší dostávají škodliviny a kyselé zplodiny. Kovovým částem topné jednotky pak hrozí poškození korozí.

Těmto nepříjemnostem se můžete vyhnout použitím zakrývací plachty na dřevo.

Výhody zakrývacích plachet

Plachta na dřevo má hned několik pozitivních vlastností. Kromě již zmiňované cenové dostupnosti oceníte i snadnou možnost manipulace, díky které tuto plachtu zvládne použít opravdu každý. Výhodou je také mimořádná odolnost vůči natržení a mechanickému poškození a tvarová stálost. Plachty nekřehnou ani v případě vystavení nízkým, či vysokým teplotám.

Pozitivní stránkou plachty je také dlouhá životnost, k níž bezpochyby přispívá i to, že ji lze v případě poškození snadno opravit. 

Plachty jsou dostupné v různých velikostech, barevných provedeních i tvarech, a tak si můžete vybrat tu, která bude nejvíce vyhovovat vašim potřebám. Mezi nejoblíbenější patří například obdélníkové plachty.