Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak chránit váš automobil před prachem a pylem pomocí krycí plachty?

Jaro a léto, i když krásná období plná sluníčka a rozkvetlých květin, představují pro milovníky aut nemalé výzvy. Prach a pyl, všudypřítomné v tomto období, dokáží znečistit karoserii i interiér vozu a zanechat na něm nepěkné stopy. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak se proti těmto nevítaným hostům bránit. Jedním z nich je i použití krycí plachty.

Autoplachta

Plachta na auto – váš nepostradatelný pomocník

Základní ochranou proti prachu a pylu je autoplachta. Na trhu se setkáte s širokou škálou plachet z různých materiálů. Pro běžné použití postačí ochranná plachta na auto z nepromokavého a prodyšného materiálu, která ochrání váš automobil před prachem, pylem, deštěm a ptačím trusem. Stačí pak plachtu sundat a můžete se vydat na cestu.

Tipy pro výběr autoplachty proti prachu a pylu:

  • Materiál: Vybírejte z materiálů odolných proti vodě, ale i UV záření. Vhodný je například pevný a přitom velmi lehký nylon.
  • Velikost: Plachta proti prachu by měla perfektně sedět na váš automobil. V nabídce naleznete univerzální plachty i plachty určené pro konkrétní modely aut. Ty mají i kapsy na zrcátka.
  • Uchycení: Pevné uchycení je důležité, aby plachta při nepřízni počasí nespadla. Obvykle se proto plachta přichytává k podběhům vozu speciálními gumičkami.

Tipy pro péči o autoplachtu:

Aby vám plachta sloužila co nejdéle, věnujte čas i její údržbě a skladování.

  • Pravidelně plachtu čistěte: Prach a pyl se na plachtě usazují i přes její ochranné vlastnosti. Proto je důležité ji pravidelně čistit, aby se nečistoty nepřenesly na vůz.
  • Skladujte plachtu na suchém místě: Po použití plachtu důkladně usušte a skladujte ji na suchém a chladném místě.
  • Kontrolujte plachtu před použitím: Před každým použitím plachtu zkontrolujte, zda není poškozená. Poškozená plachta nemusí váš automobil dostatečně chránit.

Prach a pyl představují hrozbu pro vzhled i funkčnost vašeho automobilu. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak se proti nim chránit. Autoplachta je základním nástrojem, který by měl mít každý majitel automobilu. V kombinaci s dalšími ochrannými opatřeními a péčí o plachtu tak zajistíte maximální ochranu pro svůj automobil.