Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Krycí plachta s oky je skvělým pomocníkem. Jak ji můžete využít na chalupě?

Kdyby se sestavoval žebříček oblíbených činností Čechů, na předních místech by se bezpochyby umístilo chalupaření. Věděli jste, že chatu či chalupu vlastní přibližně pětina obyvatel naší republiky?

Pokud jste také podlehli kouzlu tohoto krásného koníčku, jistě víte, že při pobytu na chalupě je častokrát potřeba něco zakrýt. Abyste na tyto nenadálé situace byli připraveni, měli byste mít vždy po ruce kvalitní krycí plachtu.

Zazimování grilu a zahradního nábytku

Sychravé počasí představuje pro gril i zahradní nábytek riziko. Naštěstí existuje snadný způsob, jak je před těmito povětrnostními vlivy ochránit, a je jím právě kvalitní a odolná krycí plachta. Velikost vybírejte podle rozměrů vašeho vybavení.

Krycí plachta na bazén

Krycí plachty ale na chalupách najdou mnohem širší využití. Bazén například dokážou ochránit před tím, aby se do něj dostaly nečistoty, a tak jej nebudete muset tak často čistit od listí a hmyzu. Kromě toho plachta zamezí také nadměrnému odpařování vody, díky čemuž výrazně ušetříte. Jak? Nejenže nebudete muset do bazénu pravidelně připouštět vodu, ale navíc na údržbu čistějšího a méně dopouštěného bazénu budete potřebovat i méně bazénové chemie, která nepatří k nejlevnějším produktům na trhu.

Velkou výhodou krycí plachty je i to, že dokáže udržet vodu déle teplou. Zakrytí totiž zpomaluje unikání tepla. Mimo tyto výhody, krycí plachtu využijete i při zazimování bazénu.

Další možnosti využití krycí plachty

Rodiče malých dětí jistě ocení, že krycí plachta poslouží také na ochranu pískoviště. Důležité je zabránit zejména tomu, aby se do něj dostaly toulavé kočky, jež jsou přenašečkami nejrůznějších nemocí. Pořízení krycí plachty na trampolínu zas výrazně přispěje k prodloužení její životnosti.

Součástí zahrady často bývají i pergoly či zahradní houpačka. Jejich zajištění před nepříznivými vlivy počasí pomocí krycí plachty prodlouží jejich funkčnost i životnost. Jedná se navíc o jednoduché a finančně dostupné řešení.

Využití krycích plachet je nepřeberné množství. Krycí plachtu totiž můžete použít i na zakrytí karavanu, přívěsného vozíku nebo elektrokol. Tento univerzální pomocník se zkrátka na chalupě rozhodně neztratí.