Vyrobíme vám jakoukoliv plachtu na přání v gramáži 200 g/m2, v modré, zelené, bílé, světle šedé i čiré (transparentní) barvě do 10 dní od objednání

Jak vybrat krycí plachtu s tou správnou velikostí?

Krycí plachty jsou nepostradatelným pomocníkem v každé domácnosti i na zahradě. Chrání zahradní nábytek, dřevo, stavební materiály a další předměty před deštěm, sněhem, prachem a nečistotami. Při výběru krycí plachty je důležité zohlednit nejen materiál a gramáž, ale také rozměry.

Jak změřit rozměry pro krycí plachtu?

  1. Změřte délku a šířku předmětu, který chcete zakrýt.
  2. Přidejte k naměřeným hodnotám minimálně 20 cm na každé straně. To zajistí, že plachta bude dostatečně velká a bude se s ní snadno manipulovat, případně ji můžete pohodlně přichytit.
  3. Zkontrolujte výšku předmětu. Pokud je předmět vysoký, budete potřebovat plachtu s větší gramáží, aby se neroztrhla.

Orientační rozměry pro výběr krycí plachty

  • Pro malé předměty, jako jsou zahradní židle a stoly, postačí plachta o rozměrech 2x3 metry.
  • Pro větší předměty, jako je zahradní lehátko nebo sekačka, budete potřebovat plachtu o rozměrech 3x4 metry.
  • Pro zakrytí dřeva na zimu se hodí plachta o rozměrech 4x5 metrů.
  • Na zakrytí bazénu budete potřebovat speciální plachtu na bazény. Tyto plachty se vyrábějí v různých rozměrech, proto je důležité znát průměr bazénu.

Důležitá je i gramáž

Zaměřte se při výběru plachty i na její gramáž. Ta udává hustotu materiálu plachty (g/m2) a ovlivňuje její pevnost a odolnost. Lehčí plachty (50-80 g/m2) jsou vhodné pro krátkodobé použití, zatímco pevnější plachty (100-200 g/m2 a více) odolají i celoročnímu pobytu venku a náročným podmínkám. Volte gramáž podle účelu použití, povětrnostních podmínek a váhy předmětu, který chcete zakrýt.

Při výběru krycí plachty se řiďte svými potřebami a rozměry předmětu, který chcete zakrýt. Nabízíme širokou škálu plachet v různých rozměrech, materiálech a gramážích, takže si určitě vyberete tu pravou.